17 вересня – день рятівника

Професія рятівника - одна з найнебезпечніших і, водночас, найпрестижніших у світі. 

17 вересня в Україні своє професійне свято відзначають представники цієї героїчної професії.

Це день, коли вся країна вшановує тих, хто стоїть на варті нашої безпеки, рятує життя та допомагає в найважчі моменти. Це день героїв, які без вагань кидаються у вогонь і воду, щоб урятувати тих, хто потрапив у біду.

Цього року в умовах війни, яка триває в нашій країні вже третій рік, їхня робота набула нового, ще більшого значення. Рятівники – справжні воїни фронту порятунку, які під постійною загрозою обстрілів, серед зруйнованих будівель і в небезпечних зонах продовжують невтомно виконувати свої обов’язки. Вони не тільки боряться з наслідками природних катастроф і техногенних аварій, але й рятують життя мирних жителів, допомагають постраждалим від російської агресії.

Вони першими приходять на допомогу, коли здається, що надії більше немає. Вони рятують людей з-під завалів, гасять пожежі, розміновують поля та дороги, надають медичну допомогу під обстрілами. Їх зусилля, відвага і рішучість надихають і вселяють віру в те, що навіть у найтемніші часи завжди є люди, на яких можна покластися.

Сьогодні ми дякуємо Вам, рятівники, за Вашу незламність, мужність і безмежну відданість своїй справі – порятунку людських життів. Кожен із Вас є прикладом справжнього патріотизму і любові до рідної землі та народу. Зі святом, шановні рятівники! Нехай вас оберігає Бог! Сил вам, терпіння і мирного неба над головою!


Популярні дописи з цього блогу

Навчання та перевірка знань посадових осіб закладів освіти області з питань ОП та БЖД

Здоров'я, безпека та добробут

Методична скарбничка педагога СЗОГ: навчання на засадах розвитку життєвих навичок