Навчання за програмами

 

У період з 16 вересня по 27 вересня 2024 року відбувалося навчання за програмою підвищення кваліфікації «Розвиток професійних компетентностей педагогів, які викладають предмети соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі». Піднапрям: «Методологія викладання предметів на основі розвитку життєвих навичок як освітня технологія навчання за двокомпонентною моделлю»  (керівник навчання за програмою – Тетяна ЖЕЛЄЗНОВА, старший викладач кафедри інформаційно-комунікаційних технологій та безпечного освітнього середовища; керівник групи – Світлана БАРСУКОВА, методист науково-методичної лабораторії виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища).

Навчання здійснювалося у форматі онлайн. Тридцять дев’ять педагогічних працівників закладів освіти області мали змогу ознайомитися з низкою лекційно-практичних занять педагогічних та науково-педагогічних працівників інституту щодо законодавства в галузі освіти; стратегії розбудови безпечного освітнього середовища, надання першої домедичної допомоги; специфіки роботи з дітьми з особливими потребами; медіаграмотності та медіаосвіти; педагогічної інноватики,  інноваційних  методів  навчання; сучасного стану розвитку науки; формування соціальної та здоров’язбережувальної  компетентностей  шляхом навчання на засадах розвитку життєвих навичок; використання освітніх онлайн-інструментів у професійній діяльності педагога тощо.

Практична частина навчання передбачала конференцію з обміну досвідом, педагогічну практику та захист індивідуальних проєктів й випускних творчих робіт. До навчання освітян щодо дій у надзвичайних ситуаціях та у воєнний час було залучено фахівців     ДСНС України у Кіровоградській області, НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області.

Висловлюємо подяку здобувачам освіти, які брали активну участь в обговореннях, креативно відпрацьовували інтерактивні вправи, активно долучалися до обговорень під час диспутів, творчо представляли досвід на  конференції.

Працюємо разом! Працюймо задля ПЕРЕМОГИ України! Відчуваємо свій життєвий шлях... Усі його вигини та нерівності... Визначаємо нові пункти призначення в життєвому навігаторі... Фокусуємося...  Крокуємо в майбутнє... Досяжно!!!














Популярні дописи з цього блогу

Навчання та перевірка знань посадових осіб закладів освіти області з питань ОП та БЖД

Здоров'я, безпека та добробут

Методична скарбничка педагога СЗОГ: навчання на засадах розвитку життєвих навичок